woensdag 8 augustus 2012

Zwemvakantie 2012

Begin Juli vertrokken wij, netals 5 andere nederlandse gezinnen, naar Farsund. Daar zouden de 12 nederlandse kinderen 6 dagen achter elkaar, van 's ochtends 9 uur tot 's middags half 2, zwemles krijgen van 3 zwemleraren van 123jump. Wij hadden, voor deze week, een hytte gehuurd op de camping in Farsund.
De camping grensde aan zee. Dat betekende vanaf dag 1 elke dag naar het strand om te wandelen, vissen, zwemmen, schelpen zoeken of spelen.

Zondags gebruikten we om te reizen. Gelukkig was het voor ons maar 4 uur rijden naar Farsund. Er waren ook gezinnen uit Ulsteinvik en Trondheim.  Maandags om 9 uur gingen de kinderen het water in, zonder bandjes og andere drijmiddelen en moesten ze laten zien wat ze al konden. De kinderen werd gelijk geleerd om in het water de rugslag te zwemmen. Hier zie je Sander op zijn rug zwemmen.


Na een dagje zwemmen was er vaak niet veel tijd om nog iets samen te ondernemen. De meeste dagen werd rustig aan gedaan en konden de kinderen spelen. Op dinsdag was het weer een beetje slecht en besloten we de buurt een beetje te verkennen. We besloten, na het eten van een yoghurtje, een bezoek te brengen aan een vuurturen en het natuurmuseum.



Samen met Erik, een van de nederlandse ouders, ging Arjen vissen. Onder toeziend oog van een aantal kinderen ving Erik er 3 en Arjen 2......Dit vond Frank eigenlijk niet helemaal eerlijk..... hij was dan ook diep teleurgesteld.....boven ieders verwachting ving hij even laten zelf een vis.....en ook niet zo'n hele kleine...vol trots liet hij die dan ook aan iederen zien.
Op donderdag gingen we met alle nederlandse gezinnen en 2 juffen en een meester grillen op het strand.

 Aan het eind van de week, op zaterdag werd er door de kinderen een show gegeven, er werd getoond wat iedereen die week geleerd en wat ze konden. Anne kreeg een certificaat voor alles wat ze die week geleerd had.
 Ook Frank verdiende na een week zwemmen een certificaat. Sander kreeg zijn A-diploma. Een geslaagde week dus, onze kinderen kunnen we nu dus (bijwijzevanspreken) in het diepe gooien.....ze redden zich wel. Zeker voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Blogarchief