woensdag 24 oktober 2012

september op Brusli




Tjonge, jonge, jonge....wat gaat de tijd toch snel. We zitten alweer bijna eind oktober....,maar snel weer even het Blog opdateren.

Eind augustus vierden we de verjaardag van Annelies, zij kreeg een heuze Bed&Breakfest. Dus nu kunnen wij ook overnachtingsmogelijkheden bieden met ontbijt (voor de kleinere vrienden wel te verstaan)
Frank moest nog snel even zijn tekening afmaken. 
Ook dit jaar hadden we weer een mooie groentetuin met wat groente. aardappelen, boerenkool, brokkoli, aardbeien, bonen etc.

Annelies kreeg veel hulp met het binnen halen van de oogst, helaas was het door de koude en natte zomer niet echt veel geworden. Alleen de aardappelen en de boerenkool deden het goed, maar nadat de aardappelen gerooid waren en de eerste vorst over de boerenkool geweest was, werd de boerenkool in 1 nacht opgegeten door 2-3 reeën, helaas. Voor ons bleef er nog boerenkool voor twee maaltijden over.

Begin september werd het dierenbestand op Brusli behoorlijk uitgebreidt. De eenden kregen drie jonge eendjes.

Helaas werd 1 van hen blind geboren en met een 'hazelip/snavel' de anderen waren gezond, maar 1 van hen is verdronken in een emmer met water, helaas. Nu hebben we dus nog twee jonge eenden.



Ook werd het het kippenbestand met 9 kippen uitgebreid. Twee zwarte/grote kippen. (vader Tobias-moeder Spagetti) 3 kuikens (2 bruinen en 1 witte)
en een dwerghaantje met 2 dwergkippetjes en een kuikentje



 26 september vierde Frank zijn verjaardag met zijn vriendjes van school. Een feestje met worstjes, taart, paardrijden en heel veel kadootjes


1 opmerking:

fokko Visser zei

mooi weer even wat van jullie te zien, sander en frank zijn goed gegroeid zeg. toby wordt starks 1 mei ook alweer 11 jaar. ik zit nu bij pot scheepvaart en kom net van de sagasbank thuis. ik had gehoord dat je misschien boer zou worden, zo te zien begin je klein. zit je nog bij de werf? ik kom af en toe in Norge, laatste keer was Odda
groettjes, fokko visser

Blogarchief