zaterdag 19 januari 2008

Prinses Anne


Hiernaast zie je de creche/Barnehage waar Sander en Frank 2 dagen in de week naar toe gaan.
Binnen zijn er 4 tot 6 begeleiders op maximaal 15 kinderen. Ik breng ze rond 8.30 uur en haal ze op dit moment om 14.00 uur weer op. Om 9.30 uur doen ze altijd een activiteit met de kinderen. Een klein groepje gaat spelen in de poppenhoek, een ander groepje gaat in de bouwhoek, andere kinderen doen een spel met een begeleider en weer een groepje werkt rond een thema, op dit moment werken ze over het thema 'winter'. Sander en Frank hebben vorige week sneeuwpoppen gemaakt. Om 11.00 uur gaan de kinderen met een begeleider in een kring zitten en zingen liedjes. Kinderen mogen een kaartje trekken uit een mandje en het liedje wat op het kaartje staat gaan ze samen zingen. Om 11.30 uur eten de kinderen met z'n allen een broodje, als iedereen uitgegeten is worden de kinderen in hun pakken (wind en waterdicht) gehesen en blijven de kinderen tot 14.00 uur buiten. Ik haal ze dan op voor ze weer naar binnen gaan.
Thuis zijn Sander en Frank dan echt moe, en doen ze niet veel meer. Omdat ze nog geen Noors spreken en verstaan is het zeer vermoeiend om de begeleiders en kinderen te begrijpen. Wanneer ze dit wel kunnen gaan Sander en Frank langer naar de creche.
Donderdag waren er ineens nog weer pakjes voor Anne.
(En ik weet dat er nu één vreselijk zit te grijnzen.)
Anne kreeg een prachtig prinsesse jurk, van Tante Marian.
En natuurlijk moest ze die gelijk aan. Het resultaat zie je hiernaast. Sander ging gelijk zijn ridderpak halen want hij vond dat bij een prinses een ridder hoorde.

Ook was er een pakje van Robert en Grietha. Iedereen ging vol spanning kijken wat er in zat. ( een koe/varken met geluid en kleren)
















Vandaag kregen we van buurman Oddvar twee vissen. De heeft Arjen gelijk gefileerd en hebben we vanavond deels gegeten. De rest hebben we in de vriezer gestopt. We hebben in die korte tijd dat we hier zijn al vier soorten vis gegeten.
nl : hyse=schelvis/Flyndre=schol/kveite=heilbot en sei=koolvis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat 'n mooie princes.

Groetjes Gerard monique tycho en Rutger.


Gefeliciteerd met Sander. Kado volgt. Doeg.

Blogarchief