woensdag 30 januari 2008

Sander 5 jaar!

Hiep hiep hoera Sander is vijf jaar!!

Afgelopen maandag vierde Sander zijn verjaardag op de Barnehage. Zijn foto hing aan de wand en hij kreeg een kroon en een koningsmantel om.
De kinderen gingen voor hem zingen, hij kreeg een boek met allemaal tekeningen en de kinderen aten samen een soort toetje gemaakt van Gelei en vanillesaus. Ook werden de kinderen getrakteerd op fruit.


Sander was helemaal in de feestemming en we hebben diezelfde avond nog de kadootjes uitgepakt die hij gekregen heeft van ons Opa Jan en Oma Lies en Robert en Grietha.
Van ons heeft hij een speelgoedbootje en een puzzel van Elias en een Lotto spel gekregen.
Van Grietha en Robert kreeg hij strijkkralen en klei. Dit moest gelijk de volgende dag gedaan worden. Het klei staat nu op zijn kamer.
Van Opa Jan en Oma Lies kreeg hij een Pietenpak, schmink, kleren en vingerpopjes maken.
Het Pietenpak moest gelijk aan en ook moest hij gelijk geschminkt worden.

Ik had pannenkoeken gebakken en die mochten Sander en Frank versieren. Het gevolg was een pannenkoek met : stroop, suiker, smarties, snoepjes, slagroom, poedersuiker, gekleurde hagels en jam. Erg lekker, maar machtig.














De volgende dag was er weer een kado. Dit keer van Oma Bouke, Opa Klaas, Ome William en Ouwe Oma. Hierin zaten kleren, een pyjama en een politie auto van lego. De auto moest gelijk in elkaar gezet worden en de pyjama gelijk aan.




















Ook was het een mooi kado dat het sneeuwde vandaag. Want dan kun je heerlijk glijden op de slee van de berg af.














En dat gaat af en toe heel hard.





















Afgelopen vrijdag was het weer extreem. De waterstand was hoog en het waaide behoorlijk. De Noren vertelden dat het water in de afgelopen 30 jaar nog nooit zo hoog was geweest. Normaal gesproken staat het water ruim onder de flonderplanken van het boothuisje, van de buren. Maar nu gingen de golven er af en toe over.

In het bericht hierna volgen twee filmpjes. één waarop Sander van de berg gaat met een slee en de ander waarbij je ziet hoe hoog het water geweest is.

(ik heb 3 keer geprobeerd deze filmpjes tijdens dit bericht te publiceren, maar ik moest drie keer helemaal opnieuw beginnen)

Geen opmerkingen:

Blogarchief